PVC Pencere ve Kapılar, enerji verimliliği sağlar.
PVC, piyasada pencere ve kapılar için klasik yalıtım çözümleri dahilinde sunulan en iyi yalıtım malzemesidir. Aşağıdaki tabloda da görüldüğü gibi, alüminyum, PVC ve ahşap için termal yalıtım katsayılarını karşılaştırmaktadır. Bu katsayı ne kadar düşükse, enerji performansı o ölçüde yüksektir.
Pencere ve kapıların yalıtım değerleri
Egepen Deceuninck PVC Pencere ve Kapı Sistemleri, enerji verimliliği ve konforlu yaşam arasında mükemmel bir denge kurar. Tüm pvc pencere ve kapı sistemleri termal ve akustik yalıtım özellikleri, yüksek emniyeti ve evrensel renklere sahip doğadan esinlenen lamine renk seçenekleriyle, kısacası üstün kalitesi ile yaşam alanınıza farklı bir dokunuş sağlar. Uzun vadede size ve çevreye karşılığını ödeyen bir yatırımdır.
PVC Pencere ve Kapılar, Az Bakım Gerektirir.
Egepen Deceuninck, mekanlarınıza tarz ve değer kazandırmak için geniş yelpazede PVC pencere ve kapı seçeneği sunar. Az bakım gerektiren, rengi solmayan ve dayanıklı bir pencere, yıllarca sürecek olan şık ve estetik bir görünüm kazandırır. PVC pencere ve kapıların bakımı kolay ve zahmetsizdir.
PVC Pencere ve Kapılar, Ses Yalıtımı Sağlar.
Günümüzün gürültülü ortamlarında, bir evin akustik yalıtımı büyük önem taşımaktadır. Egepen Deceuninck PVC Pencere ve Kapıları, elle yerleştirilen fitillere göre daha iyi akustik yalıtım sunan fabrikada çekilen 2 bölmeli fitilleri bünyesinde barındırmaktadırlar. Ayrıca, PVC’nin var olan yalıtım özellikleri ve Egepen Deceuninck ürünlerinin çok bölmeli yapısı, sistemi yoğun trafikli ve çok yüksek gürültülü yerler için maksimum akustik yalıtım gerektiren alanları dahi mükemmel bir yaşam alanı haline dönüştürür.
1-PVC atıklar, kağıt ve cam atıklar gibi, toplanıp tekrar değerlendirilebilir (vinil cam profili veya diğer plastik malzeme üretim hattına belli oranlarda eklenerek tekrar kullanılabilir, hatta elyaf haline getirilerek tekstil sanayinde değerlendirilebilir,
2- PVC’nin pencere profili ,Lambri veya kapı imalinde kullanılması ile “ahşap ikame edilmekte” ağaç kesimi azalmakta ve ormanların korunması sağlanmaktadır. Bu açıdan PVC, “çevre dostudur”, “çevreyi koruma görevini de üstlenmiştir”.
3-PVC, tüm plastiklerde olduğu gibi, hafiflik sağlamaktadır. PVC, ahşap’tan çok daha hafiftir. öte yandan aynı hacimdeki Alüminyum ve PVC bloklar karşılaştırılır ise, PVC’nin yaklaşık iki kat daha hafif olduğu görülür.
5-PVC pencere profilleri kullanımının bir diğer çevre katkısı, sağladığı iyi izolasyon nedeni ile yakıttan tasarruf ettirmesi ve çevrede oluşan ve hava kirliliğini arttırıcı etkisi olan karbon dioksit gibi çeşitli yakıt gazlarının azalmasına yol açmasıdır. PVC malzeme kullanımı ile yakıt miktarında. % 30-50 oranlarında daha az kullanım olacağı anlaşılır. Kullanılan yakıttaki azalma, aynı ölçüde çevre kirliliğinde azalmaya, daha az atık gaz ve kül’e yol açacak ve ekonomik olarak da kazanım sağlayacaktır.
PVC, “vinil” , (Poli Vinil Clorür) kelimesinin kısaltılmış şeklidir ve petrol (veya doğalgaz) ile tuz’dan petrokimya tesislerinde üretilen, formülü (CH2-CH2) olan bir polimer türüdür.
Bu polimer, çeşitli katkı maddeleri ile harmanlandıktan sonra yüksek sıcaklıklarda şekillendirilerek plastik haline getirilir ve kullanılır. PVC, polimer zincirinde klor atomu taşıyan ender termoplastiklerdendir. Klor içermesi nedeni ile PVC’nin alev alma sıcaklığı yüksektir, alev tutuştuğunda kendiliğinden hemen söner. PVC çok yüksek sıcaklarda termal olarak kolaylıkla bozulur ve korrozif bir gaz olan hidroklorik asit çıkarır.
PVC, diğer polimerlere kıyasla daha fazla miktarda ve çeşitte katkı maddesi ile karıştırılabilir. Bu nedenle de, PVC plastik malzemenin maliyeti nispeten düşüktür; genel ve çok amaçlı kullanım sağlar. PVC, Polietilen’i takiben en çok kullanılan bir polimer türüdür.
Cam bir pencerenin en önemli elemanlarından birisidir. Çünkü pencerenin ısı yalıtım değerinin iyi ya da kötü olmasını etkileyen en önemli eleman camdır. Öncelikle pencereniz eğer dış ortam ile iç ortamı birbirinden ayırıyorsa ( yani oda içi ara bölmelerde kullanılmıyorsa ) kesinlikle çift cam olmalıdır. Her çift cam aynı ısı yalıtım değerine sahip değildir. 4 – 12 – 4 mm ve 4 – 16 – 4 mm ölçülerinde olan klasik çift camlar en çok kullanılan camlardır. Bu ölçüler sırasıyla şu anlama gelmektedir; 1. camın kalınlığı – ara boşluğun kalınlığı – 2.camın kalınlığı. Çift cam ünitelerinde kullanılan ısı kontrol camları sayesinde çok daha yüksek yalıtım değerleri sağlamak mümkündür. Günümüzde ısı yalıtımı daha yüksek pencereler için üçlü cam kullanımı da yaygınlaşmaya başlamıştır. Ülkemizde kullanımı az da olsa Avrupa’da yaygın olarak kullanılan, Argon gaz dolgulu camlarda ise yalıtım değeri en iyi seviyededir.
PVC pencere insan ve çevre sağlığına dost bir yapı elemanıdır. Montajı yapıldıktan sonra etrafa hiçbir gaz salınımı yapmaz. Boya, vernik gibi kimyasalları yüzeyinde bulundurmadığından insan sağlığına dosttur. Günümüzde birçok ev eşyası, çocuk oyuncaklar hatta kan torbalarının bile PVC’den yapıldığını düşünürseniz PVC tamamen doğaya ve insan sağlığına dost bir malzemedir.
- Yalıtım olarak ahşap ve alüminyum malzemelere göre daha iyidir.
- PVC pencereler, hava şartlarına, çürümeye, korozyona ve aşınmaya karşı dayanıklıdır.
- Yangına dayanıklıdır. PVC pencerelerin alev alma sıcaklığı ahşap pencerelere göre daha yüksektir. Ayrıca ısı kaynağından uzaklaşınca, yanma durur. Alev yürümez.
- PVC pencereler hafiftir ve mukavemeti oldukça iyidir.
- Vernik, boya gibi zor bakımlar gerektirmez.
- Çevre dostudur. %100 geri dönüştürülebilir.
PVC pencere sistemleri sert plastikten ekstruder teknolojisiyle 200°C sıcaklıkta imal edilmektedir. Şeklini alan PVC’nin ortam sıcaklığında karbon bağlarının çözülmesi mümkün değildir. Bu nedenle etrafa hiçbir gaz salınımı yapmaz. Üzerinde vernik yada boya benzeri kimyasal bulunmadığından insan sağlığına dosttur.
Katı halde kullanılan PVC kapı ve pencereler oda sıcaklığında herhangi bir gaz salınımı yapmamaktadır. Yeni bir PVC malzemenin kokması, diğer malzemelerde olduğu gibi üretim esnasında veya taşıma esnasında üzerine nüfuz etmiş koku olabilir. Bu koku kısa sürede geçer. Hava ve suyu sızdırmazlığı konusunda oldukça etkili olması, içerde oluşan pis kokunun içerden hiç çıkmamasına sebep olabilir. Pencerelerin zaman zaman açılarak ortamın havalandırılması faydalı olacaktır.
Bulunduğumuz ortamda hava içerisinde her zaman bir miktar su buharı vardır. İç ortamda ısınan ve hareket halindeki hava soğuk yüzeylere geldiğinde, içindeki su buharının bir kısmı yoğuşarak yüzeyde su olarak açığa çıkar ve terleme oluşur.
PVC profil üreticileri, ürettikleri her markanın içinde farklı ölçüler de ve değişik özelliklerde profiller üretir. Bunların her birine seri denir. Seriler birbirinden şekil, kalınlık, sağlamlık, uzun ömürlülük ve izolasyon özellikleri gibi farklarla ayrılır.
Odacık sayısı ise pencereye ait ısıl ve ses performans değerini etkilemektedir. Odacık sayısı arttıkça yalıtım değerleri artmaktadır. Fakat bu tek başına profil genişliğiyle sağlanamaz. Bunun yanında, dış çeper kalınlığı ve destek sacının yapısının da değişmesiyle verim artışı sağlanabilir.